Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για την Αγιάσο. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια απολαμβάνοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών και θα πιούμε τον καφέ μας σε κάποιο από τα πολλά παραδοσιακά καφενεία. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε στο Πλωμάρι για να επισκεφτούμε την ποτοποιεία Βαρβαγιάννη. Πιστοί φύλακες της παράδοσης 150 χρόνων, και το πάθος πέντε γενεών της οικογένειας έχουν σαν αποτέλεσμα το όνομα του οίκου να ταυτίζεται παγκοσμίως με το όνομα του πιο εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου. Αφού ξεναγηθούμε στο μουσείο και τα αποστακτήρια θα καταλήξουμε στην Σκάλα Πλωμαρίου για να γευματίσουμε. Έπειτα θα επισκεφθούμε για στερνή φορά στην εκδρομή μας την πρωτεύουσα του νησιού. Απλωμένη αμφιθεατρικά σε επτά λόφους, η Μυτιλήνη γοητεύει τους επισκέπτες της από την πρώτη στιγμή. Τα κτήρια φέρουν πάνω τους πολλά δυτικοευρωπαϊκά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως μπαρόκ, νεογοτθικά, αναγεννησιακά, νεοκλασικά και συμπληρώνουν μια όμορφη αρχιτεκτονική εικόνα. Θα περπατήσουμε στην «οδό των θαυμάτων» στην πλακόστρωτη Ερμού, που είναι ο πιο μεγάλος εμπορικός δρόμος και καταλήγει στην παλιά τουρκική συνοικία. Θα «χαζέψουμε» στην τοπική αγορά, θα αγοράσουμε πεντανόστιμα παλαιωμένα τυριά και θα δοκιμάσουμε παστουρμά που φτιάχνεται επί τόπου. Τέλος, θα απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποιο από τα δεκάδες παραδοσιακά καφενεδάκια καταλήγοντας με ουζάκι και νόστιμους μεζέδες. Νωρίς το βράδυ θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.