Ιορδανία

Ιορδανία

Παρότι πρόκειται για μια μικρή χώρα, η Ιορδανία έχει ένα εκπληκτικά ποικιλόμορφο τοπίο. Η βόρεια πλευρά της χώρας διαφέρει όπως η μέρα με τη νύχτα από τη βραχώδη έκταση του Wadi Rum ή τις αλμυρές ακτές της Νεκράς Θάλασσας στα νότια. Η κομψή πρωτεύουσα του Αμμάν θα σας προκαλέσει να την εξερευνήσετε, ενώ η Άκαμπα, η μοναδική παραθαλάσσια πόλη της χώρας, θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε.
jordan-s

Ανακαλύψτε την Περιοχή

Πέτρα

Κατοικημένη από τους προϊστορικούς χρόνους, αυτή η πόλη των Ναβαταίων, βρίσκεται μεταξύ της Ερυθράς και της Νεκράς Θάλασσας και ήταν ένα σημαντικό σταυροδρόμι μεταξύ Αραβίας, Αιγύπτου και Συρίας – Φοινίκης. Η Πέτρα είναι μισοχτισμένη, μισοσκαλισμένη σε βράχο και περιβάλλεται από βουνά γεμάτα περάσματα και φαράγγια. Είναι ένας από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, όπου οι αρχαίες ανατολικές παραδόσεις συνδυάζονται με την ελληνιστική αρχιτεκτονική.

Γέρασα

Δεύτερη μετά την Πέτρα στη λίστα των αγαπημένων προορισμών στην Ιορδανία, η αρχαία πόλη Γέρασα μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αδιάσπαστη αλυσίδα ανθρώπινης δραστηριότητας, που χρονολογείται περισσότερα από 6.500 χρόνια. Απέχει περίπου 45 χλμ. από το Αμμάν. Η πόλη άκμασε κατά την ρωμαϊκή εποχή και η τοποθεσία είναι αναγνωρισμένη ως μια από τις καλύτερα διατηρημένες ρωμαϊκές επαρχιακές πόλεις στον κόσμο και μια από τις πόλεις της Δεκάπολης. Κρυμμένη για αιώνες στην άμμο προτού ανασκαφεί και αποκατασταθεί τα τελευταία 70 χρόνια, η Γέρασα αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της μεγαλειώδους ρωμαϊκής πολεοδομίας που απαντάται σε όλη τη Μέση Ανατολή και περιλαμβάνει πλακόστρωτους δρόμους και κιονοστοιχίες, ψηλούς ναούς στην κορυφή λόφων, μεγάλα θέατρα. ευρύχωρες δημόσιες πλατείες και πλατείες, λουτρά, σιντριβάνια και τείχη. η Γέρασα διατηρεί ένα λεπτό μείγμα ανατολής και δύσης. Η αρχιτεκτονική, η θρησκεία και οι γλώσσες της αντικατοπτρίζουν μια διαδικασία μέσω της οποίας δύο ισχυροί πολιτισμοί συνδυάστηκαν και συνυπήρξαν – ο ελληνορωμαϊκός κόσμος της λεκάνης της Μεσογείου και οι αρχαίες παραδόσεις της Αραβικής Ανατολής.

Ουάντι Ραμ

Το Ουάντι Ραμ αποκαλείται και ως «The Valley of the Moon» και απεικονίζεται ως ο πλανήτης Άρης σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ. Αποτελεί ένα αραβικό παραμύθι και είναι ιδανική ευκαιρία για μια ήσυχη απόδραση, γεμάτη με αστέρια, άμμο και ήλιο. Η ηρεμία της ερήμου είναι βέβαιο ότι θα ηρεμήσει το πνεύμα σας και θα σας αποφορτίσει.

Δείτε στον Χάρτη