Σεϊχέλες

Σεϋχέλλες

Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν εμπειρία διακοπών τόσο μοναδική όσο και διαφορετική, πλησιάζοντας την απίστευτη ποικιλία 155 πρωτόγονων νησιών, ώστε να εξασφαλίσουν σε κάθε επισκέπτη με την αποχώρηση του πολύ προσωπικές αναμνήσεις. Ο αριθμός των νησιών συχνά αναφέρεται ως 115, ενώ στο Σύνταγμα της χώρας αναγράφονται 155 νησιά.
SEYCHELLES

Ανακαλύψτε την Περιοχή

Γενικά

Στην τεράστια πλειοψηφία τους παραμένουν μικροσκοπικοί κόσμοι που ακμάζουν σε μια υπέροχη απομόνωση μακριά από το στρες και την κόπωση ενός γεμάτου δραστηριότητα πλανήτη. Η γενική ιδέα της φυσικής αγνότητας που χαρακτηρίζει στο έπακρο τις Σεϋχέλλες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας φιλοσοφίας που αντηχεί τις ανάγκες των σημερινών οξυδερκών / διορατικών ταξιδιωτών για ένα ήρεμο και παρ’όλα αυτά παλλόμενο προορισμό, ακέραιο ακόμη από το εμπόριο όπου μπορούν να νοιώσουν ασφαλείς και να ανακαλύψουν πάλι από την αρχή τις εσωτερικές ανάγκες για απλότητα, αυθεντικότητα και αθωότητα.

Τα θέρετρα προσφέρουν υψηλά standards διαμονής, παροχών και service αν και έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την προστασία των ενδημικών ζώων και πουλιών, της υποβρύχιας ζωής αλλά και των δασών. Εάν προσθέσετε σε αυτά και την φιλικότατη συμπεριφορά των κατοίκων θα καταλάβετε γιατί η Σεϋχέλλες προσελκύουν

Πληθυσμός και άνθρωποι

Ο πληθυσμός των Σεϋχελλών είναι περίπου 84.000 (2009) με ένα κατ’εκτίμηση ετήσιο ποσοστό αύξησης 1%. Περίπου το 90% του πληθυσμού της χώρας ζει στο Mahe. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους είναι σταθερής καταγωγής, οι οποίοι προέρχονται από Γάλλους αποίκους, Αφρικανούς, Βρετανούς ναυτικούς, εμπόρους από την Ινδία, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Θρησκεία

Πάνω από το 90% του πληθυσμού των Σεϋχελλών είναι καθολικοί, με αγγλικανικές και άλλες προτεσταντικές εκκλησίες σε Mahe και Praslin που συνυπάρχουν σε αρμονία παράλληλα με μικρές μουσουλμανικές, ινδικές και Bahai κοινότητες.

Χρονική διαφορά

Οι Σεϋχέλλες έχουν σταθερό ωράριο όλο το χρόνο. Έτσι,στο χειμερινό ωράριο της Ελλάδας έχουν την ίδια ώρα, ενώ στο θερινό ωράριο είναι 1 ώρα μπροστά. Επίσης οι Σεϋχέλλες είναι 4 ώρες μπροστά από GΜΤ, 3 ώρες μπροστά από το βρετανικό θερινό ωράριο και 2 ώρες μπροστά από το ευρωπαϊκό θερινό ωράριο.

Κλίμα

Οι Σεϋχέλλες ευλογούνται με σχεδόν τέλειο καιρό όλο το χρόνο με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται μεταξύ 24 και 32 βαθμών Κελσίου. Το έτος διαιρείται μεταξύ περιόδων βορειοδυτικών ανέμων (Δεκέμβριος-Μάρτιος) με ζεστό καιρό και υγρασία,και περιόδων νοτιοανατολικών ανέμων (Μάιος-Σεπτέμβριος), με πιο δροσερό καιρό και ξηρασία. Η περίοδος μεταξύ των διαστημάτων αυτών (Μάρτιος/Απρίλιος/Μάιος και Οκτώβριος/Νοέμβριος), είναι κανονικά ήρεμη και σχετικά απάνεμη. Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται μέσα στη ζώνη του Ισημερινού και για το λόγο αυτό χαρακτηρίζεται γενικότερα από καιρό ζεστό και υγρασία όλο το χρόνο. Παρ’ όλα αυτά ο καιρός επηρεάζεται από δύο κυρίους αληγείς ανέμους.

Νότιο-ανατολικοί άνεμοι: Ιούνιος έως Σεπτέμβριος -συνήθεις άνεμοι με τοπικές βροχοπτώσεις- καλός και δροσερός καιρός.
Βόρειο-δυτικοί άνεμοι: τέλος Νοεμβρίου έως Φεβρουάριο – χαρακτηρίζονται από τροπικές βροχοπτώσεις με υψηλές θερμοκρασίες.
Ενδιάμεση περίοδος: Μάρτιος έως Μάιος και Οκτώβριος έως Νοέμβριος – ξηρό κλίμα με υψηλές θερμοκρασίες.

Θέματα υγείας

Οι Σεϋχέλλες απολαμβάνουν ένα υγιές κλίμα χωρίς καμία από τις τροπικές ασθένειες που βρίσκονται στην αφρικανική ήπειρο και έχουν αναγνωριστεί ως μία από τις πιο πλήρης σε ιατρικό υλικό χώρες της Αφρικής. Ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού κίτρινου πυρετού απαιτείται από τους ταξιδιώτες πάνω από 1 έτους που προέρχονται από ή που έχουν περάσει μέσω μιας εν μέρει ή πλήρως μολυσμένης περιοχής μέσα στις προηγούμενες 6 ημέρες. Οι ήπειροι που θεωρούνται ως μολυσμένες περιοχές είναι Νότια Αμερική και η Αφρική (αποκλείοντας τη Νότια Αφρική). Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ κίνδυνος για ελονοσία ή κίτρινο πυρετό στις Σεϋχέλλες. Οι κλινικές υγείας υπάρχουν στα νησιά Mahe, Praslin και La Digue και υπάρχουν ιατρεία σε κάθε ένα από τα νησιά που προσφέρουν τη στέγαση.

Πόσιμο νερό

Το νερό βρύσης σε Mahe και Praslin είναι ασφαλές και πόσιμο. Εντούτοις, κατά την επίσκεψη άλλων νησιών είναι προτεινόμενο το εμφιαλωμένο νερό σε μπουκάλι.

Κανονισμοί συναλλάγματος

Η ανταλλαγή του ξένου νομίσματος στις ρούπιες των Σεϋχελλών πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ στις τράπεζες,σε εξουσιοδοτημένους εμπόρους χρημάτων,στο διεθνή αερολιμένα των Σεϋχελλών ή στο ξενοδοχείο που διαμένουν. Προειδοποίηση: Είναι ποινικό αδίκημα να αλλάξει κάποιος χρήματα με οποιοδήποτε πρόσωπο εκτός από εκείνους που είναι εξουσιοδοτημένοι και προαναφερθέντες. Εάν χρειάζεστε ρούπιες,είναι ενδεδειγμένο να ανταλλάξετε μόνο ό,τι χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Για ανταλλαγή από ρούπιες των Σεϋχελλών σε ξένο νόμισμα στην αναχώρησή σας, ΠΡΕΠΕΙ να παρουσιάσετε την επίσημη απόδειξη από τον αρχικό εξουσιοδοτημένο έμπορό σας στην τράπεζα.Τα χρήματά σας δεν θα ανταλλαγούν στο ξένο νόμισμα χωρίς αυτήν την απόδειξη!

Αγορές

Τα καταστήματα είναι ανοικτά 09:00 έως 16:00 κατά τη διάρκεια των εργάσιμων μερών και στις 08:00 στις 12:00 τα Σάββατα Τα περισσότερα καταστήματα στη Βικτόρια είναι κλειστά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες. Πιστωτικές κάρτες: Οι πιστωτικές κάρτες Visa/Access/Diners Club/MasterCard και EuroCard είναι αποδεκτές στα περισσότερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα στις Σεϋχέλλες. Η American Express σε μικρότερη έκταση.

Νόμισμα

Το τοπικό νόμισμα είναι η ρούπια των Σεϋχελλών (Sr). Οι Σεϋχέλλες δέχονται όλα τα σημαντικά νομίσματα. Οι ταξιδιωτικές επιταγές γίνονται αποδεκτές σε όλες τις τράπεζες.

Φόρος

Οι λογαριασμοί εστιατορίων και ξενοδοχείων περιλαμβάνουν φόρο της τάξης του 12%.

Ώρες των επιχειρήσεων

Οι ώρες γραφείων είναι μεταξύ 08:00 και 16:00. Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα έξω από την πρωτεύουσα παραμένουν ανοικτά έως τις 19:00.

Ασφάλεια

Οι Σεϋχέλλες είναι ένας ασφαλής προορισμός αλλά είναι ενδεδειγμένο να είστε προσεκτικοί. Για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη προσοχή, σας συνιστούμε να μην έχετε στην κατοχή σας μεγάλα ποσά χρημάτων ή άλλων υψηλών στοιχείων αξίας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα χρηματοκιβώτια των δωματίων ή των ξενοδοχείων.

Επικοινωνίες

Οι Σεϋχέλλες παρέχουν ικανές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας με απευθείας συνδέσεις στις περισσότερες χώρες. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη κινητή τηλεφωνία (GSM) και τη σύνδεση στο internet.

Δείτε στον Χάρτη