Σρι Λάνκα

Σρι Λάνκα

Ανακαλύψτε την Περιοχή

Αναλυτικά

 

Δείτε στον Χάρτη

Σρι Λάνκα

SRI-LANKA

Ανακαλύψτε την Περιοχή

Αναλυτικά

 

Δείτε στον Χάρτη

Κορινθία

Προσφέρεται για εξορμήσεις των Αθηναίων με τις μαγευτικές θάλασσες που διαθέτει και τα ξεχωριστά μικρά χωριά όπως το Βραχάτι, το Κιάτο, το Δερβένι και άλλα. Έτσι ο νομός Κορινθίας είναι το ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου, το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό μουσείο και την αξιοποιημένη παραλία Καλάμια.
xylokastro

Ανακαλύψτε την Περιοχή

Αναλυτικά

Πρωτεύουσα: Κόρινθος | Κυριότερες περιοχές είναι: Ισθμός, Κιάτο, (Αρχαία) Κόρινθος, Κόρινθος, Λουτράκι, Νεμέα, Ξυλόκαστρο. Η Κόρινθος βρίσκεται 80χλμ. νοτιοδυτικά των Αθηνών.

Προσφέρεται για εξορμήσεις των Αθηναίων με τις μαγευτικές θάλασσες που διαθέτει και τα ξεχωριστά μικρά χωριά όπως το Βραχάτι, το Κιάτο, το Δερβένι και άλλα. Έτσι ο νομός Κορινθίας είναι το ιδανικό μέρος για τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον εντυπωσιακό μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου, το Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό μουσείο και την αξιοποιημένη παραλία Καλάμια.

Σε απόσταση 7χλμ, βρίσκεται η αρχαία Κόρινθος, στην οποία δεσπόζει ο ναός του Απόλλωνα, η μυθική Κρήνη της Γλαύκης, η οδός Λεχαίου, το Ασκληπιείο, ερείπια του θεάτρου και του ωδείου, καθώς και υπολείμματα μιας σειράς κρηνών που στόλιζαν την πόλη.

Στον Κορινθιακό πριν τον Ισθμό το Λουτράκι, η Λίμνη Βουλιαγμένης, τα Στραβά κ.ά. Μετά τον Ισθμό, οι ωραιότερες πλαζ είναι: Λέχαιο, Κοκκώνι, Νεράτζα, Κάτω Διμηνιό, Μελίσσι, ο περίφημος Πευκιάς του Ξυλόκαστρου, Λυκοποριά και Δερβένι. Στο Σαρωνικό πριν από τον Ισθμό, η παραλία των Αγίων Θεοδώρων και το Καλαμάκι. Προς το δρόμο της Επιδαύρου: Παλαιό Καλαμάκι, Κεγχριές, Λουτρά Ωραίας Ελένης, Αλμυρή και Κόρφος.

Μόλις 3χλμ από την αρχαία Κόρινθο, υψώνεται η Ακροκόρινθος, το παλαιότερο κάστρο της Πελοποννήσου χτισμένο σε λόφο, ύψους 575 μέτρων, που εντυπωσιάζει με τη μοναδική θέα που προσφέρει.

Νότια της Κορίνθου βρίσκεται το Χιλιομόδι με το περίφημο πευκοδάσος του, το οποίο αποτελεί καταφύγιο για πολλά για πολλά ζώα και πουλιά. Στο νότιο άκρο του βρίσκεται η ιερή Μονή Παναγίας της Φανερωμένης.

Αξιοθέατα Κορινθία & Γύρω Περιοχή

Τα Ίσθμια είναι ένα ήσυχο παραλιακό χωριό, χτισμένο στην ανατολική άκρη της διώρυγας του Ισθμού. Ο ισθμός είναι πολύ γνωστός και σημαντικός, αφού συνδέει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα και η διάνοιξη του έγινε το 1893. Στη διώρυγα, εκτός από τη μαγευτική θέα του καναλιού, μπορεί κανείς να θαυμάσει τα απομεινάρια της αρχαίας Διόλκου, του πέτρινου μονοπατιού που αποτελούσε τη λύση της γρήγορης διέλευσης των καραβιών.

Η πόλη του Λουτρακίου ή η “Πειραία γη” αποτελεί μια από τις σημαντικότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας με συνεχή τουριστική ανάπτυξη. Το Λουτράκι είναι γνωστό σε όλους για τα ιαματικά του νερά τα οποία θεραπεύουν αρθρίτιδα, ρευματισμούς και πολλές άλλες παθήσεις. Η πληθώρα των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και η παρουσία του καζίνο έχουν μετατρέψει το Λουτράκι σε κοσμοπολίτικη περιοχή. Σε απόσταση 6χλμ βρίσκεται το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου και της Αγίας Τριάδας-Νότια της Ίσθμιας, υπάρχουν ερείπια των αρχαίων Κεγχρεών, που ήταν το επίνειο της Κορίνθου στον Σαρωνικό. Στο χωριό Κυραβρύση υπάρχει αρχαιολογικό μουσείο.

Από το Λουτράκι, ο τουρίστας μπορεί να επισκεφτεί το σύμπλεγμα των Αλκυονίδων νήσων, σε περίπου 40-45 λεπτά, από όπου θα απολαύσει τις υπέροχες παραλίες που υπάρχουν εκεί.

Καλοκαιρινός προορισμός διακοπών το Κιάτο, βρίσκεται κοντά στην αρχαία Σικυώνα. Να επισκεφθείτε την αρχαία Σικυώνα, αρχαία Τιτάνη, την Παλαιοχριστιανική Βασιλική Σικυώνος και το Βυζαντινό Μοναστήρι της Λέχοβας.

Νότια του Κιάτου, συναντά κανείς την λίμνη Στυμφαλία, τη μυθική φωλιά των Στυμφαλίδων ορνίθων. Στη λίμνη της Στυμφαλίας ο Ηρακλής εξόντωσε τις ‘Στυμφαλίδες όρνιθες’. Σήμερα έχει λιγοστό νερό ανάλογα με την εποχή και περιβάλλεται από καλαμιές. Στη βόρεια πλευρά της λίμνης διακρίνονται τα ερείπια της Ακρόπολης της αρχαίας Στυμφάλου. Αξίζει να την επισκεφτείτε για να ζήσετε από κοντά την ελληνική μυθολογία. Η καλύτερη διαδρομή για να θαυμάσει κανείς αυτό το σπάνιο βιότοπο, είναι αυτή που κινείται στις ανατολικές όχθες της, από τις υπώρειες του Ολίγυρτου μέχρι το χωριό Λαύκα που προσφέρει μαγευτική θέα προς τη λίμνη και το βουνό Κυλλήνης.

Τρίκαλα είναι το κεφαλοχώρι της Κυλλήνης, χτισμένα στα ερείπια του αρχαίου Μυσαίου, σήμερα αποτελείται από τρεις συνοικίες (Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα). Φωλιασμένα σε κατάφυτες πλαγιές της Ζήρειας, ενδείκνυνται για χειμερινές αποδράσεις και προσφέρονται για ένα αναζωογονητικό Σαββατοκύριακο καθώς είναι από τους πιο προσφιλείς και εύκολους σε πρόσβαση προορισμούς.

Ο επισκέπτης στα Κάτω Τρίκαλα μπορεί να δει τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Δημητρίου, χτισμένο το 1697 με τις εξπρεσιονιστικού χαρακτήρα τοιχογραφίες. Συνεχίζοντας τον ανηφορικό ασφαλτόδρομο, αφήνουμε πια πίσω μας χωριά και οικισμούς και οδηγούμαστε στην καρδιά του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου, στο μεγάλο οροπέδιο της Ζήρειας. Τέλος, στο βουνό υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει και την πιο απόκρυφη γωνιά του, με εξέχουσα τη διαδρομή που διασχίζει το οροπέδιο και οδηγεί στη Γκούρα, μέσα από ένα πλούσιο ελατόδασος, στα λιβάδια του οποίου έχουν θεαθεί πολλές φορές ημιάγρια άλογα.

Παραδοσιακό τουριστικό θέρετρο της περιοχής, το Ξυλόκαστρο αποτελεί τουριστικός προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Φανερωμένης, του Αγίου Βλασίου και του Αγίου Γεράσιμου. Στο δρόμο από την Κόρινθο μέχρι την Αιγείρα, θα συναντήσετε πολλές αξιόλογες παραλίες και μικρά χωριουδάκια, όπως το Βραχάτι, Κάτω Διμηνιό, Συκιά, Λυκοποριά, Λυγία κι Δερβένι. Οι ‘Γαλάζιες Σημαίες’, η τουριστική υποδομή και οι σημαντικές εκδηλώσεις, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα Beach Volley, καθιστούν το Ξυλόκαστρο ιδιαίτερα ελκυστικό.

Ανάμεσα στους οικισμούς Ξυλοκάστρου κι Συκιάς, εκτείνεται ένα φυσικό πευκοδάσος, το “πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας” του Κώστα Καρυωτάκη. Η περιοχή υπήρξε πηγή έμπνευσης του Άγγελου Σικελιανού και το σπίτι του μέσα στα πεύκα της Συκιάς, θα είναι πάντα η ψυχή του Ξυλοκάστρου.

Η Νεμέα βρίσκεται στα όρια με τον νομό Αργολίδας και περικλείεται από τους αναρίθμητους αμπελώνες που την έχουν κάνει γνωστή για το καλό κρασί που παράγει. Έχει μείνει ξακουστή στην αρχαιότητα, με τον άθλο του Ηρακλή, που σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας. Ο ναός του Δία, τα λουτρά και το στάδιο της Νεμέας είναι μερικά από τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς.

Φενεός-Τεχνητή λίμνη Δόξης: Ο δρυμός είναι ασφαλτοστρωμένος σε μια υπέροχη διαδρομή με απίστευτη ποικιλία δέντρων. Μόλις φτάσετε στο φράγμα, θα απολαύσετε από την κορυφή του τη θέα της καταπράσινης, ήρεμης λίμνης Δόξης, που στα νερά της αντανακλώνται τα γύρω βουνά. Ολόκληρη η διαδρομή προσφέρεται για μαγευτικούς περιπάτους αλλά και για πικ νικ.

Πηγή: Web Greece

Δείτε στον Χάρτη