Ιταλία

Ιταλία

Από τις ασημένιες κορυφές των Άλπεων μέχρι τα κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου, η Ιταλία έχει απαράμιλλες ομορφιές. Ανακαλύψτε τους αμπελώνες και τους ελαιώνες της Τοσκάνης ή γυρίστε όλες τις μπουτίκ του Μιλάνου. Ό,τι κι αν επιλέξετε, αυτή η χώρα θα σας πάρει το μυαλό.
vlassopoulos-travel-rome-2

Ανακαλύψτε την Περιοχή

Ρώμη

Μια βόλτα στους δρόμους της Ρώμης είναι μια βόλτα στην Ιστορία. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, προσφέρει ατελείωτες συγκινήσεις, χάρη στην τεράστια καλλιτεχνική της κληρονομιά. Στην πραγματικότητα, φιλοξενεί δύο πρωτεύουσες σε μια πόλη: την ιταλική πρωτεύουσα και την έδρα του Πάπα στο Βατικανό, τόπο παγκόσμιου προσκυνήματος.

Αξιοθέατα

Κολοσσαίο
Το σύμβολο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που αναγνωρίζεται ως ένα από τα 7 Θαύματα του Κόσμου, το Αμφιθέατρο Φλαβιανών – γνωστό και ως Κολοσσαίο – είναι κάτι που πρέπει να δει όποιος επισκέπτεται τη Ρώμη. Είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στον κόσμο και αφηγείται την ιστορία των άθλων των μονομάχων και της Αρχαίας Ρώμης. Αυτό το επιβλητικό μέρος είναι η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα της Ρώμης και της Ιταλίας σε όλο τον κόσμο. Είναι ένα ανθρώπινο αριστούργημα που ξεχωρίζει για το μεγαλείο του και εξασφαλίζει αξέχαστη θέα στην πόλη. Το Κολοσσαίο σήμερα είναι ένας δυναμικός και πολυλειτουργικός χώρος που φιλοξενεί πολυάριθμες προσωρινές εκθέσεις.

Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Οικουμενική έδρα της Καθολικής Εκκλησίας, Ποντιφικό Παρεκκλήσι και προορισμός κάθε προσκυνήματος στην ιερή πόλη, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου φιλοξενεί διάσημα έργα τέχνης. Η εντυπωσιακή κιονοστοιχία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, διαθέτει μια μεγαλοπρεπή πρόσοψη και τον μεγάλο θόλο του Michelangelo. Θεωρούμενο ως ένα από τα απόλυτα αριστουργήματα της αρχιτεκτονικής, είναι προϊόν της δουλειάς δεκάδων αρχιτεκτόνων για πάνω από 160 χρόνια.

Φοντάνα ντι Τρέβι
Η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι ένα από τα πιο διάσημα και επισκέψιμα σιντριβάνια στη Ρώμη. Το άγαλμα στο κέντρο αντιπροσωπεύει την ελληνική θεότητα Ωκεανό σε ένα θριαμβευτικό άρμα που το σέρνουν δύο άλογα, το ένα ήρεμο, το άλλο ταραγμένο που υποδηλώνει τη διπλή φύση της θάλασσας. Ένα υποβλητικό και ρομαντικό μέρος, είναι γνωστή και για μια από τις πιο διάσημες σκηνές της ταινίας “La Dolce Vita” του Federico Fellini. Με την πλάτη σας στο σιντριβάνι, πρέπει να θυμηθείτε να ρίξετε ένα νόμισμα και να ευχηθείτε να επιστρέψετε στη Ρώμη! Μια παράδοση που σέβονται οι τουρίστες που κάνουν ουρά για να ρίξουν το κέρμα τους και να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία. Στη δεξιά πλευρά της Piazza Trevi υπάρχει ένα μικρότερο σιντριβάνι, το Fontanella degli Innamorati. Ο θρύλος λέει ότι τα ζευγάρια που πίνουν από αυτό θα μείνουν για πάντα μαζί!

Ρωμαϊκή Αγορά
Το Φόρουμ (Ρωμαϊκή Αγορά) ήταν η καρδιά της πολιτικής ζωής της Αρχαίας Ρώμης. Ήταν το διοικητικό κέντρο της πόλης που περιλάμβανε μια σειρά από κτίρια, μνημεία, δρόμους και πλατείες όπου λάμβανε χώρα η δημόσια ζωή της Ρώμης. Το Φόρουμ φιλοξενεί τα ερείπια του Ναού του Βεσπασιανού και του Τίτου, τον Ναό του Αντωνίνου Πίου και της Φαυστίνας, την Αψίδα του Σεπτίμιου Σεβήρου, την επιβλητική Βασιλική στη Βελία που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο και την Στήλη του Φωκά. Ένας πραγματικά μοναδικός και υποβλητικός αρχαιολογικός χώρος βυθισμένος στην καρδιά της σύγχρονης πόλης, όπου η αρχαία ιστορία μαρτυρεί την καθημερινή ζωή στην αρχαία Ρώμη.

Βενετία

Διαχρονική και μαγική, η ψυχή της Βενετίας αποτελείται από 118 νησιά που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 400 γέφυρες. Χωρίζονται από κανάλια που λειτουργούν ως υδάτινες οδοί, γεμάτα πάντα γόνδολες και βάρκες σε ένα ατελείωτο πέρα δώθε. Το να λέμε ότι η Βενετία είναι γεμάτη με θησαυρούς τέχνης είναι λίγο.

Μιλάνο

Το Μιλάνο, η μητρόπολη που βρίσκει μια δυναμική ισορροπία μεταξύ ιστορίας και νεωτερικότητας. Ενώ θεωρείται μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες μόδας και design, καθώς και οικονομικός κόμβος, το Μιλάνο είναι επίσης μια πόλη πολιτισμού και σκέψης. Αν και πάντα κοιτάζει προς το μέλλον, αυτή η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας διατηρεί με αγάπη την εξέχουσα ιστορία της, με τα εντυπωσιακά μουσεία και μερικές από τις πιο μνημειώδεις εκκλησίες στην Ιταλία.

Φλωρεντία

Για πάνω από μια χιλιετία, η Φλωρεντία είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ομορφιάς. Το λίκνο της Αναγέννησης και η παγκόσμια πρωτεύουσα της τέχνης του 15ου αιώνα, διαθέτει ένα από τα παλαιότερα ιστορικά κέντρα και μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα πιο εμβληματικά και ξεχωριστά τοπία. Τα πάντα στη Φλωρεντία είναι θεαματικά. Από τα καταστήματα μέχρι τους δρόμους που οδηγούν στους λόφους με θέα στις πιο τουριστικές περιοχές, από τις πιο αυθεντικές και δημοφιλείς γειτονιές, λίγο έξω από το ιστορικό κέντρο, μέχρι τα μνημεία που εκθέτουν την ψυχή της.

Δείτε στον Χάρτη