fbpx

(+30) 210 9579300

Αναζητηση
Καλάβρυτα, Ναύπακτος, Αράχοβα

Καλάβρυτα, Ναύπακτος, Αράχοβα

Οδική εκδρομή 2 ημέρες με πρωινό 95€ το άτομο

By Eliza

Καστοριά | Νυμφαίο | Πόζαρ

Καστοριά | Νυμφαίο | Πόζαρ

Οδική εκδρομή 3 ή 4 ημέρες με ημιδιατροφή & αποκριάτικη βραδιά από 155€ το άτομο

By Eliza

Μεσαιωνική Ελβετία - Γαλλία

Μεσαιωνική Ελβετία - Γαλλία

Αεροπορική εκδρομή 6 ημέρες με πρωινό, 3 γεύματα και φόρους 860€ το άτομο

By Eliza

Καρναβάλι Τυρνάβου

Καρναβάλι Τυρνάβου

Οδική εκδρομή 3 ή 4 ημέρες με πρωινό & αποκριάτικη βραδιά από 155€ το άτομο

By Eliza

Θεσσαλονίκη Πόζαρ Κερκίνη

Θεσσαλονίκη Πόζαρ Κερκίνη

Οδική εκδρομή 3 ή 4 ημέρες με πρωινό & αποκριάτικη βραδιά από 165€ το άτομο

By Eliza

Καρναβάλι στην Κύπρο 4 ημέρες

 • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
 • Εκτύπωση
 • Email
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα : Αθήνα – Λάρνακα - Άγιος Λάζαρος - Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Κύπρου. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Η Λάρνακα ονομαζόταν Κίτιον και κατακτήθηκε από τους Αχαιούς, κατόπιν πέρασε στα χέρια των Ασσυρίων, των Αιγυπτίων, των Περσών, οι οποίοι τοποθέτησαν Φοίνικες βασιλείς για να το διοικούν. Πολύ γνωστή είναι η ιστορία του Κίμωνα, ο οποίος πέθανε πολιορκώντας από θάλασσας την πόλη όταν αυτή ήταν υπό φοινικική κυριαρχία, απαίτησε από τους συνεργάτες του να μην αποκαλύψουν το θάνατό του για να μην πέσει το ηθικό των συμμάχων, επιτέθηκαν και τελικά κέρδισαν τη ναυμαχία. Ένας μεγάλος σεισμός το 77 μ.Χ. κατέστρεψε την πόλη, η οποία ξαναχτίστηκε από την αρχή. Η σύγχρονη Λάρνακα είναι μία όμορφη πόλη, η οποία γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη από το 1960 και μετά. Το 1974, εξαιτίας της εισβολής, έκλεισε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας και χτίστηκε το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην πόλη της Λάρνακας, κάνοντάς τη σπουδαίο κόμβο για ταξίδια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Κύπρου αλλά και του Χριστιανισμού γενικότερα, είναι ο ιερός ναός αγίου Λαζάρου. Η εκκλησία χτίστηκε τον 9ο αιώνα πάνω στον τάφο του Λαζάρου - του ανθρώπου που ανάστησε ο Χριστός. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, αμέσως μετά την ανάστασή του από τον Ιησού, ο Λάζαρος, φοβούμενος για τη ζωή του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ιουδαία και εγκαταστάθηκε στην Κύπρο, όπου αργότερα, οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας, τον έχρισαν πρώτο επίσκοπο Κιτίου (σημερινή Λάρνακα). Πίσω από την εκκλησία, λειτουργεί αξιόλογο εκκλησιαστικό μουσείο με ποικίλα θρησκευτικά κειμήλια και παλιές εικόνες. Εν συνεχεία μεταφορά στη Λεμεσό, όπου θα δούμε το όμορφο λιμανάκι της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα : Λεμεσός - ελεύθερη ημέρα - Καρναβάλι στη Λεμεσό

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το Καρναβάλι. Στο Λεμεσιανό Καρναβάλι δεν επικρατούν συγκεκριμένες μεταμφιέσεις, αφού οι καρναβαλιστές εμπνέονται από μια ποικιλία θεμάτων, όπως ιστορικά γεγονότα, επίκαιρα και πολιτικά ζητήματα, ήρωες από τη μυθολογία και τα παραμύθια, κινηματογραφικές ταινίες και παραδόσεις ξένων χωρών. Ωστόσο, ως παλαιότερες και πιο παραδοσιακές μεταμφιέσεις θεωρούνται οι λεγόμενες «πελλόμασκες». Aποτελούν αυτοσχέδιες μεταμφιέσεις της τελευταίας στιγμής και παρουσιάζουν ένα ακατανόητο και φαιδρό συνονθύλευμα από αταίριαστα μεταξύ τους ρούχα, με σκοπό, από την μία, να αποκρύψουν την πραγματική ταυτότητα των μεταμφιεζομένων και, από την άλλη, να προκαλέσουν, με τα πειράγματα και τις σκανταλιές τους, το γέλιο και τη διασκέδαση. Δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα : Λεμεσός (προαιρετική εκδρομή Τρόοδος -  Μονή Κύκκου)

Μετά το πρόγευμα, χρόνος ελεύθερος στη Λεμεσό. Προαιρετικά προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στην Τρόοδο-Μονή Κύκκου. Θα αναχωρήσουμε για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κρασοχώρια» στην οδό Τρόοδος. Θα δούμε την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες μονές του νησιού, γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Τελευταίος μας σταθμός το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου και την Ιερά Μονή Κύκκου από το 1100, αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλεξίου Ι του Κομνηνού (1081 – 1118 μ.Χ). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού. Εξάλλου στο σημερινό οδοιπορικό, δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις σε αυθεντικά στέκια με χαλούμι, σεφταλιές, κουπέπια, αφέλια, κολοκάσι, ραβιόλες κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Λεμεσό. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα : Λεμεσός - Λευκωσία - Λάρνακα - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την Λευκωσία, που στην αρχαιότητα λεγόταν «Λήδρα» και αποτελούσε ένα από τα βασίλεια της Κύπρου. Η σύγχρονη Λευκωσία συνδυάζει αρμονικά το ισχυρό ιστορικό παρελθόν της με την έντονη κίνηση μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Διακρίνεται για τα στοιχεία βυζαντινής, γοτθικής, ενετικής, οθωμανικής αλλά και βρετανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές, στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των εννιά ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική Εποχή. Λαμπρά εκθέματα περιλαμβάνουν το άγαλμα της Αφροδίτης των Σολών, μια συλλογή χρυσών κοσμημάτων και κατάλοιπα από τους βασιλικούς τάφους της Σαλαμίνας. Το μουσείο αποτελεί στάση της πολιτιστικής διαδρομής της Αφροδίτης. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες και τα ενετικά τείχη. 20 μ. ανατολικά της Πλατείας Ελευθερίας, βλέπουμε τη Λαϊκή Γειτονιά, υπέροχη και παραδοσιακή, εντός των τειχών της πόλης της Λευκωσίας, με κτήρια που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και χρησιμεύουν ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της παραδοσιακής κυπριακής αστικής αρχιτεκτονικής. Τα κτίρια που χρησιμοποιούνται σήμερα ως κατοικίες, καταστήματα, ταβέρνες και κέντρα αναψυχής, έχουν αποκατασταθεί και διατηρηθεί βέλτιστα. Θωρούμε την Πράσινη Γραμμή, που ξυπνά μνήμες καταστροφής. Με μήκος 300 χλμ., χωρίζει το νησί της Αφροδίτης στα δύο, όπως και την πόλη της Λευκωσίας, καθιστώντας την τη μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα κράτους στον κόσμο σήμερα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Τιμές & Αναχωρήσεις


  Τιμές κατ'άτομο :

Αναχώρηση  Ξενοδοχείο Δίκλινο Μονόκλινο 
25/02/2023 Poseidonia Beach Hotel 4* Sup. 420 €  520 € 

Περιλαμβάνονται


 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Λάρνακα - Αθήνα με Sky Express
 • 1 αποσκευή 20 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • 3 διανυκτερεύσεις στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο Poseidonia Beach Hotel 4* Sup.
 • Ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο καθημερινά)
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος.
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
 • ΦΠΑ.

Δεν Περιλαμβάνονται


 • Είσοδοι σε μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Προαιρετική Εκδρομή στην Τρόοδο & στη Μονή Κύκκου 35€ κατ΄ άτομο (με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων για την πραγματοποίηση της εκδρομής)
 • Προαιρετική ασφάλεια EXTRA II της Interamerican με καλύψεις και για COVID-19: 32€ κατ’ άτομο
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κ.λπ.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

Σημειώσεις


Πτήσεις με Sky Express
Αθήνα - Λάρνακα GQ 600 07:45-09:25
Λάρνακα - Αθήνα GQ 603 19:50-21:35

Περιγραφή


Η Αφροδίτη δεν διάλεξε στην τύχη –ανάμεσα στα τόσα νησιά της Μεσογείου– να μετοικήσει από τον Όλυμπο στην Κύπρο. Οι ατελείωτες αμμουδερές ακτές, οι κατάφυτες πλαγιές του όρους Τρόοδος, τα γραφικά χωριά στις επαρχίες της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Πάφου αλλά και η πλούσια Ιστορία της, η οποία αποτυπώνεται στους δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Χοιροκοιτία και το Θέατρο του Κουρίου, συνθέτουν ένα σπάνιας ομορφιάς γεωμορφολογικό παζλ. Παράλληλα οι άρτιες υποδομές σε επίπεδο ξενοδοχειακών μονάδων, πολυτελών spa, γηπέδων τένις και γκολφ, οδικού δικτύου, θαλάσσιων σπορ αλλά κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, ορειβασία, trekking, hiking, jeep safari), σε συνδυασμό και με τη συχνή του σύνδεση με την Ελλάδα, καθιστούν το νησί must επιλογή για διακοπές χαλάρωσης ή ηλιόλουστα city breaks. Από τη διχοτομημένη πρωτεύουσα Λευκωσία, η οποία συγκεντρώνει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια και κλαμπάκια, μέχρι την ανερχόμενη παραθαλάσσια ζώνη της Λεμεσού και από τα πολυτελή resorts και τις αρχαιολογικές ομορφιές της Πάφου μέχρι το jeeping στην παρθένα χερσόνησο Ακόμα, κάθε περιοχή μπορεί να αποτελέσει αφορμή για διαφορετικό ταξίδι.

Πηγή : Αthinorama

 

Χρήσιμες Πληροφορίες


ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτεύουσα: Λευκωσία
Νόμισμα:Ευρώ
Διεθνής κωδικός κλήσης: +357
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Μπορείτε να ταξιδεύσετε με νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες), ή με νέου τύπου διαβατήριο. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα πρέπει να ενημερωθούν από το προξενείο τους (πιθανή ανάγκη βίζας).Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όνομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας :*
E-mail*
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας :

vlassopoulos travel logo bw
 
(+30) 210 9579300Μαντζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα, 176 76
οδηγίες πρόσβασης & χάρτης