fbpx

(+30) 210-3232200  ( Σύνταγμα )
(+30) 210-9579310  ( Καλλιθέα  )

Αναζητηση
Lesse Hotel

Lesse Hotel

από 62€ το δίκλινο / ημέρα & 2 παιδιά δωρεάν

By Eliza

Sikyon Coast Hotel

Sikyon Coast Hotel

από 128€ το δίκλινο / ημέρα & παιδί δωρεάν

By Eliza

Xenia Poros Image

Xenia Poros Image

από 74€ το δίκλινο / ημέρα & παιδί δωρεάν

By Eliza

Nautica Bay

Nautica Bay

από 69€ το δίκλινο / ημέρα μ & 2 παιδιά δωρεάν

By Eliza

Zakynthos Hotel

Zakynthos Hotel

από 68€ το δίκλινο / ημέρα & παιδί δωρεάν

By Eliza

Πανόραμα Ρουμανίας 7 ημέρες

 • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
 • Εκτύπωση
 • Email
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα: Aθήνα/Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι

Αεροπορική πτήση για το Βουκουρέστι, την αρχοντική πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το “Παρίσι των Βαλκανίων”, κέντρο ελληνισμού τον καιρό της τουρκοκρατίας. Άφιξη και απευθείας ξενάγηση στα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης που έχει ονομαστεί το Παρίσι των Βαλκανίων για την αρχιτεκτονική της, τα πάρκα και τις φαρδιές λεωφόρους. Στην ξενάγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε τη Λεωφόρο της Νίκης, τον ναό Σταυρουπόλεως, τα Παλιά Ανάκτορα, την Αψίδα του Θριάμβου και το τελευταίο “απόκτημα”, πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο “Σπίτι του Λαού”. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια απογευματινή βόλτα στη παλιά πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Βουκουρέστι - Πρετζμέρ - Μπιερτάν - Πιάτρα Νέαμτς

Αναχώρηση για το Πρετζμέρ για να επισκεφθούμε την ομώνυμη Κάστρο-εκκλησία, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς προστατευόμενο από την Unesco. Η ανέγερση της Εκκλησίας και του Κάστρου που την προστατεύει ξεκίνησε το 1212 και ολοκληρώθηκε το 1225 από Τεύτονες Ιππότες. Επόμενη στάση στο γραφικό χωριό Μπιερτάν που η οχυρωμένη Σαξονική εκκλησία του, χτισμένη κατά την διάρκεια του 15ου αιώνα που είναι και από τις αρχαιότερες στη Τρανσυλβανία, περιλαμβάνεται στο κατάλογο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Συνεχίζουμε με προορισμό την γεωγραφική περιοχή της Μολδαβίας και την πόλη Πιάτρα Νέαμτς. Άφιξη στην γραφική Πιάτρα Νέαμτς, χτισμένη σε προνομιακή θέση στους πρόποδες των Ανατολικών Καρπαθίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πιάτρα Νέαμτς (Βορονέτς, Σουσεβίτσα, Μολντοβίτα)

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην «Γη των Θαυμάτων», την Μπουκοβίνα και τα ζωγραφιστά μοναστήρια της που αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Θα ξεκινήσουμε με το Μοναστήρι Βορονέτς, “Η Καπέλα Σιξτίνα της Ανατολής” όπως το αποκαλούν εξαιτίας των υπέροχων ζωγραφισμένων αγιογραφιών που το κοσμούν. Το μοναδικό μπλε χρώμα που χρησιμοποιήθηκε εδώ περιλαμβάνεται στους καταλόγους χρωμάτων ως “μπλε του Βορονέτς”. Επόμενος σταθμός το Μοναστήρι Μολντοβίτα που χαρακτηρίζεται από την πραγματικά μνημειώδη τοιχογραφία με θέμα την Πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Πέρσες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα τοπικό μουσείο όπου θα γνωρίσουμε μια παλιά Ρουμάνικη παράδοση, τα ζωγραφιστά αυγά. Τελευταία μας επίσκεψη θα είναι το Μοναστήρι Σουτσεβίτσα, το μεγαλύτερο από όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Στις τοιχογραφίες του απεικονίζονται οι Έλληνες φιλόσοφοι, μεταξύ των οποίων κεντρική θέση έχουν ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας. Επιστροφή στη Πιάτρα Νέαμτς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πιάτρα Νέαμτς - Φαράγγι Μπικάζ - Σιγκισοάρα - Μπρασόβ

Πρωινή αναχώρηση για το Μπρασόβ. Στη διαδρομή μας θα δούμε το εντυπωσιακό φαράγγι του Μπικάζ και την Κόκκινη Λίμνη που σχηματίστηκε από την κατακρήμνιση του βουνού στον ποταμό Μπικάζ το 1836. Συνεχίζουμε για την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, την Σιγκισοάρα, διασχίζοντας τα Καρπάθια μέσα από μια υπέροχη διαδρομή. Γραφικά χωριά, δασοσκέπαστες πλαγιές, φαράγγια, ορμητικά ποτάμια είναι μερικές από τις εντυπωσιακές εικόνες που θα συναντήσουμε. Άφιξη στην Σιγκισοάρα, όπου θα διαπιστώσουμε ότι ολόκληρη η πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο, πόλη πραγματικό στολίδι με εννέα πύργους, πλακόστρωτους δρόμους και περίτεχνες εκκλησίες. Η Ακρόπολή της χτισμένη τον 12ο αιώνα που θα επισκεφθούμε παραμένει σχεδόν άθικτη και θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Τελική μας κατεύθυνση η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ που θα γνωρίσουμε στην αυριανή μας ξενάγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μπρασόβ (Πέλες - Σινάια - Μπραν)

Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε το Κάστρο Πέλες, θερινά ανάκτορα των τελευταίων βασιλιάδων και μέχρι πρότινος απαγορευμένο τόπο για κάθε επισκέπτη αφού ο δικτάτορας Τσαουσέσκου το είχε μετατρέψει σε οικογενειακή βίλα. Επόμενη στάση στο Σινάια, το Μαργαριτάρι των Καρπαθίων όπως την αποκαλούν. Συνεχίζουμε για το Μπραν για να επισκεφθούμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα και στη συνέχεια επιστρέφουμε για το Μπρασόβ. Φτάνοντας θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας το Μπρασόβ. Θα δούμε την κεντρική πλατεία όπου το Παλαιό Δημαρχείο φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης, το στέμμα και το δέντρο. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκατασταθεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντάς το την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπρασόβ - Σιμπίου - Κόζια - Κουρτέα Ντε Άρτζες - Βουκουρέστι

Πρωινή αναχώρηση για την επιστροφή μας στο Βουκουρέστι με πολύ σημαντικές επισκέψεις στη διάρκεια της διαδρομής μας. Πρώτη στάση η πόλη Σιμπίου, το αρχιτεκτονικό κόσμημα της Ρουμανίας. Πόλη με πλούσια ιστορία εννέα αιώνων, κάποτε ήταν γνωστή ως Χέρμανσντορφ και μετά –όταν ανάχθηκε σε ανεξάρτητη κοινότητα το 1366– ως Χέρμανσταντ. Περπατώντας στα παλιά λιθόστρωτα δρομάκια του ιστορικού κέντρου θα νιώσουμε την μεσαιωνική ατμόσφαιρα της πόλης και θα ταξιδέψουμε στο παρελθόν. Στην πλατεία Γκρίβιτσα που είναι ο πυρήνας της παλιάς μεσαιωνικής πόλης θα εντυπωσιαστούμε από τα γοτθικά κτίσματα που έχουν ανεγερθεί στα θεμέλια των παλαιών οχυρών. Θα έχουμε ακόμη την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Κόζια, ένα θαυμάσιο δείγμα μεσαιωνικής τέχνης και ρουμάνικης αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Βλαχίας, την Κουρτέα ντε Άρτζες όπου θα επισκεφθούμε την Επισκοπική Εκκλησία όπου βρίσκονται οι τάφοι των Ρουμάνων Βασιλιάδων, μοναδική βυζαντινή εκκλησία στη χώρα. Άφιξη στο γνώριμο Βουκουρέστι για να περπατήσουμε, αν θέλετε, στο ιστορικό κέντρο και να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια που το κοσμούν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Βουκουρέστι (παλάτι Λαού, Μουσείο Χωριού, πάρκο Χεραστράου - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο μας πρωινό στη πόλη θα το εκμεταλλευθούμε επισκεπτόμενοι το φημισμένο παλάτι του Λαού/Κοινοβούλιο, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στο πλανήτη! Συνεχίζουμε για το Μουσείο του χωριού, ένα ιδιαίτερο πάρκο όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τα ήθη κι έθιμα διαφορετικών χωριών της χώρας. Επόμενη στάση για καφέ στο καταπράσινο πάρκο Χεραστράου με την ομώνυμη λίμνη. Το απόγευμα, γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις από την ιδιαίτερη αυτή χώρα, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Co.Cos

Τιμές & Αναχωρήσεις


  Tιμή κατ' άτομο

Αναχωρήσεις Δίκλινο Μονόκλινο
18/05, 15/06, 20/07
10/08, 07/09
795 € +200 €

Περιλαμβάνονται


 • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines Αθήνα – Βουκουρέστι – Αθήνα με εξαιρετικά δρομολόγια όπου κερδίζουμε τον ωφέλιμο χρόνο παραμονής
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* (Δυο διανυκτερεύσεις στο ακριβό Βουκουρέστι)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Δυο διανυκτερεύσεις στο Μπρασόβ, πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας
 • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Επίσκεψη στο κάστρο Πέλες και στον πύργο του Βλαντ Τσέπες
 • Ξενάγηση στα ζωγραφιστά μοναστήρια της Μπουκοβίνα
 • Ξενάγηση στη Σιγκισοάρα, πόλη υπαίθριο μουσείο
 • Επίσκεψη στην αρχαιότερη πόλη της Βλαχίας, την Κουρτέα ντε Άρτζες
 • Πλούσιο οδοιπορικό στις πόλεις στολίδια της χώρας
 • Πλούσια ξενάγηση στο Βουκουρέστι και περίπατος στο πάρκο Χεραστράου με την ομώνυμη λίμνη
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Χωριού στο Βουκουρέστι
 • Αρχηγός – Συνοδός, έμπειρος και γνώστης της τοπικής κουλτούρας

 

Δεν Περιλαμβάνονται


 • Φόροι αεροδρομίων 190€
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, αχθοφορικά
 • Προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις


Πτήσεις με Aegean Airlines

Αθήνα – Βουκουρέστι   08:40 - 10:15
Bουκουρέστι – Αθήνα   20:50 - 22:25

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.vlassopoulostravel.gr

Περιγραφή


Αν και μπήκε σχετικά πρόσφατα στον mainstream ταξιδιωτικό χάρτη, δέχεται ένα αυξανόμενο κύμα τουρισμού μαζί με γενναίες επενδύσεις, οπότε θα πρέπει να βιαστείτε αν θέλετε να δείτε την αυθεντική πλευρά της. Η πρωτεύουσα Βουκουρέστι βρίσκεται στα νότια και προσπαθεί να συνδυάσει το χαρακτηρισμό «Παρίσι της Ανατολής» με τα απομεινάρια της μεγαλομανίας του Τσαουσέσκου και τα πρώτα της –πολλά– malls. Ανεβείτε το λόφο που σας οδηγεί στο διάσημο νεο-αναγεννησιακό κάστρο Castelul Peles, κοντά στη μαγευτική πόλη Sinaia. Τα γειτονικά βουνά Bucegi έχουν καλό χιονοδρομικό κέντρο, αλλά το πιο ιδιαίτερο κομμάτι βρίσκεται στην καρδιά της χώρας και τη σχεδόν περικυκλωμένη από τα Καρπάθια Όρη Τρανσιλβανία. Η γερμανική φυλή των Σαξόνων που κλήθηκε εδώ από τους Αψβούργους για να εμποδίσει την επέλαση των Οθωμανών έχει αφήσει πίσω της πανέμορφες μεσαιωνικές πόλεις, όπως η Sibiu και το Brasov, αλλά και κάστρα, όπως το Rasnov και το Bran, που με το μυστηριακό τους χαρακτήρα συντηρούν περίφημα το μύθο του κόμη Δράκουλα. Για την ιστορία, πάντως, η γενέτειρα του αυστηρού πρίγκιπα Βλαντ, ο οποίος ενέπνευσε τον συγγραφέα του Μπραμ Στόκερ για να γράψει το βιβλίο, είναι η επίσης τρανσιλβανική Sighisiora και είναι κρίμα να μην περπατήσετε στα κατηφορικά της δρομάκια.

Πηγη: Athinorama

Χρήσιμες Πληροφορίες


ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Πρωτεύουσα: Βουκουρέστι
Νόμισμα: Λέου Ρουμανίας
Διαφορά ώρας: Ίδια ώρα με την Ελλάδα
Κωδικός κλήσης: +4
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Μπορείτε να ταξιδεύσετε με νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες), ή με νέου τύπου διαβατήριο. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα πρέπει να ενημερωθούν από το προξενείο τους (πιθανή ανάγκη βίζας).

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όνομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας :*
E-mail*
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας :

vlassopoulos travel logo bw
(+30) 210-3232200
(+30) 210-9579310
Σταδίου 3 (3ος Όροφος), Αθήνα 105 62
Μαντζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα, 176 76
οδηγίες πρόσβασης & χάρτης