fbpx

 (+30) 210-9579310

Αναζητηση

Κύπρος "Το νησί της Αφροδίτης" 5 ημέρες

 • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
 • Εκτύπωση
 • Email
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα: 27/10, Λάρνακα –Aγ. Λάζαρος – Κίτι – Ζύγι – Λεμεσός

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λάρνακα. Άφιξη και πρώτος μας σταθμός η επίσκεψη στο ναό του Αγ. Λαζάρου από τα ωραιότερα δείγματα Βυζαντινής αρχιτεκτονικής, χτισμένη από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ τον Σοφό. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάσταση του ήρθε στη Κύπρο, χειροτονήθηκε επίσκοπος του Κιτίου από τους Αποστόλους Βαρνάβα και Παύλο και έζησε εδώ άλλα τριάντα χρόνια. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της Εκκλησίας.  και εν συνεχεία στο χωριό Κίτι όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία Αγγελόκτιστη κτίσμα του 11ου αιώνα.  Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε στο γραφικό ψαροχώρι Ζύγι με χρόνο ελεύθερο για γεύμα εξ ιδίων. Μεταφορά στη Λεμεσό και πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη με τους στενούς ακτινωτούς δρόμους της να οδηγούν μέχρι έξω από το παλιό ψαρολίμανο, σήμερα σύγχρονη και υπερπολυτελής μαρίνα. Το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού ήταν ο τόπος τέλεσης γάμου, του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βασιλιά της Αγγλίας και σήμερα στεγάζει το Κυπριακό Μεσαιωνικό Μουσείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

2η  ημέρα: 28/10, Λεμεσός – Πλάτρες – Τροοδίτισσα – Μονή Κύκκου – Ομοδός – Λεμεσός

Πρόγευμα & αναχώρηση για τα ορεινά καταπράσινα γραφικά «κρασοχώρια» στην οδό Τρόοδος. Θα σταματήσουμε στο ομορφότερο θέρετρο, στις Πλάτρες του Σεφέρη. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Τροοδίτισσας, από τις παλαιότερες μονές του νησιού, γνωστή για την ασημοσκέπαστη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Πιστεύεται ότι δίνει ελπίδα σε άτεκνα ζευγάρια. Περνώντας από τα φημισμένα χωριά Πεδουλά και Πρόδρομο, θα επισκεφτούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου και την Ιερά Μονή Κύκκου από το 1100, αφιερωμένη στην Παναγία. Στεγάζει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Εδραιώθηκε με Αυτοκρατορικό διάταγμα του Αλεξίου Ι του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ.). Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφθούμε τον τάφο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου βρίσκεται και το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού. Χρόνος ελεύθερος & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 29/10, Λεμεσός – Λευκωσία – Λεμεσός

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο των υπερασπιστών της Κύπρου κατά την εισβολή των Τούρκων το 1974. Συνεχίζουμε στις κεντρικές φυλακές, στα Φυλακισμένα μνήματα, με τους τάφους, τα κελιά των εννιά ηρώων και την αγχόνη των Άγγλων. Στο αρχαιολογικό μουσείο, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής, τον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες, τα ενετικά τείχη, την Λαϊκή Γειτονιά και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 30/10, Λεμεσός – Άγιος  Νεόφυτος – Πάφος – Λεμεσός

Μετά το πρόγευμα ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στο Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο. Θα σταματήσουμε στην Πέτρα του Ρωμιού, οπού αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων η θεά Αφροδίτη. Επίσκεψη στο μοναστήρι της Εγκλείστρας που ιδρύθηκε από τον Άγιο Νεόφυτο. Πραγματικός αναχωρητής και ασκητής, ο Άγιος έζησε για 60 χρόνια στην «Έγκλειστρα» του (λαξευμένη στο βράχο από τον ίδιο) και παρά το γεγονός ότι δεν έφυγε ποτέ από το ασκητήριο του, είχε πλήρη εικόνα των γεγονότων της εποχής του, τα κατέγραψε και θεωρείται από τους σημαντικότερους ιστορικούς της εποχής του. Συνεχίζουμε με την στήλη μαστίγωσης του Απόστολου Παύλου και την κατακόμβη της Αγίας Σολωμονής, που λειτουργείται από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Θα επισκεφτούμε την έπαυλη του Διονυσίου με τα μοναδικά ψηφιδωτά και θα καταλήξουμε στο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: 31/10, Λεμεσός – Λάρνακα και πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος και προαιρετική εκδρομή στη Δερύνεια - Αγία Νάπα., Αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμές & Αναχωρήσεις


  Τιμή κατ' άτομο

 Αναχωρήσεις Ξενοδοχεία Δίκλινο 3ο άτομο Μονόκλινο
27/10 Harmony 3* Sup 495 € 495 € 595 €
Poseidonia Beach 4* 525 € 525 € 685 €

  Και τα 2 ξενοδοχεία είναι παραθαλάσσια

Περιλαμβάνονται


 • Αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα και επιστροφή
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – αεροδρόμιο στην Κύπρο & εκδρομές βάση προγράμματος
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Τέσσερα (04) πρωινά σε μπουφέ
 • Τέσσερα (04) δείπνα σε μπουφέ
 • Ολοήμερη εκδρομή στη Λευκωσία με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ).
 • Ολοήμερη εκδρομή στα: Τροόδος, Πλάτρες, μονή Τροοδίτισσας, μονή Κύκκου, Όμοδο, με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ)
 • Ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο, Κολόσσι, Κούριο, Άγιο Νεόφυτο, Αγία Σολομονή, Έπαυλη Διονύσου με τα περίφημα ψηφιδωτά, με επίσημο ξεναγό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ)
 • Έμπειρος αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας.
 • Επίσημος τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται


 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
   

 

Σημειώσεις


Πτήσεις με Sky Express
27/10 Αθήνα – Λάρνακα GQ 600 07:15-08:55
31/10 Λάρνακα – Αθήνα GQ 605 21:35-23:20

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.vlassopoulostravel.gr 

 

  

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όνομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας :*
E-mail*
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας :

vlassopoulos travel logo bw

(+30) 210-9579310

Μαντζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα, 176 76
οδηγίες πρόσβασης & χάρτης