(+30) 210-3232200  ( Σύνταγμα )
(+30) 210-9579310  ( Καλλιθέα  )

Αναζητηση

Κύπρος.. προσκύνημα στην Μεγαλόνησο

 • font size decrease font size decrease font size increase font size increase font size
 • Εκτύπωση
 • Email
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Αναλυτικό Πρόγραμμα


1η ημέρα: Παρασκευή 25/10/19, Αθήνα – Λάρνακα – Ι. Ν. Αγίου Λαζάρου – Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής – Λεμεσός

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση με την Olympic Air στις 08:10 για Λάρνακα. Άφιξη στις 09:50, επιβίβαση στο πούλμαν και επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου στο κέντρο της πόλης. Ο ιστορικός Ναός του Αγίου κατασκευάστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα σε μια ιερή τοποθεσία. Στο σημείο κατασκευής του τάφηκε για δεύτερη φορά ο Λάζαρος που αναστήθηκε κατά τις γραφές από τον Ιησού Χριστό αφού έζησε στον τόπο αυτό άλλα 30 χρόνια. Το εικονοστάσιο της εκκλησίας είναι πλούσιο ξυλόγλυπτο και στο υπόγειο βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Αφού προσκυνήσουμε στη χάρη του Αγίου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στο κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το χωριό Κελλάκι όπου βρίσκεται η γυναικεία Μονή, της Ζωοδόχου Πηγής ή Παναγίας του Γλωσσά όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Κτισμένη στην κορυφή λόφου, μέσα σε ένα πυκνό πευκοδάσος, ο επισκέπτης αμέσως περιβάλλεται από την ησυχία και την ιερότητα του χώρου. Το παλαιό καθολικό της, το οποίο κοσμείται με σύγχρονες τοιχογραφίες, ανάγεται σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες στο 15ο με 16ο αιώνα. Έπειτα αναχώρηση για την Λεμεσό και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σάββατο 26/10/19, Λεμεσός – Ι. Μ. Τιμίου Σταυρού – Ι. Μ. Κύκκου – Ι. Μ. Τροοδίτισσας – Λεμεσός

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για το στολίδι και πραγματικό καμάρι του Ομόδους που δεν είναι άλλο από το Μοναστήρι του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά μοναστήρια του νησιού κτισμένο στην καρδιά της κοινότητας, ορθώνεται μεγαλόπρεπα και με την επιβλητικότητά του αποτελεί σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κύκκου, σε υψόμετρο 1.318 μέτρων. Αφιερωμένη στην Παναγία, η Mονή διαθέτει μια από τις τρεις εικόνες που αποδίδονται στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα, επικαλυμμένη με ασήμι, είναι σε μια θήκη από ταρταρούγα και σεντέφι και βρίσκεται τοποθετημένη μπροστά στο εικονοστάσι. Αφού προσκυνήσουμε θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Παναγίας Τροοδίτισσας όπου βρίσκεται «κρυμμένη» μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, είναι από τις πιο ξακουστές και αγαπημένες Μονές της Κύπρου και η ψηλότερη, μιας και είναι κτισμένη στα 1370 μέτρα. Σήμερα ζουν στη Μονή 13 μοναχοί οι οποίοι με την απλότητα και τον λιτό τρόπο ζωής τους αποτελούν υπόδειγμα βίου για τις χιλιάδες των προσκυνητών. Σύμφωνα με την παράδοση, η ίδρυσή της ανάγεται στην περίοδο της Εικονομαχίας, όπου και μεταφέρθηκε στην Κύπρο η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας, που κατά τη λαϊκή εκδοχή, είναι μια από τις εβδομήντα, τις οποίες αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή 27/10/19, Λεμεσός – Λευκωσία (Εκκλησιασμός & ξενάγηση πόλης) – Ι. Μ. Παναγίας Μαχαιρά – Λεμεσός

Νωρίς το πρωί περίπου στις επτά θα αναχωρήσουμε (με το πρωινό μας σε πακέτο) για να επισκεφτούμε την «μοιρασμένη» Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Πρώτη στάση βέβαια θα πραγματοποιηθεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες όπου και θα εκκλησιαστούμε. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο αγώνος και το ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο. Εάν το πρόγραμμα του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου κ. κ. Χρυσόστομου Β’ το επιτρέψει θα έχουμε την τιμή να τον χαιρετίσουμε και να λάβουμε την ευλογία του. Ακολούθως θα επισκεφτούμε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την τουρκική εισβολή. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιαποικιακού αγώνα και στη συνέχεια μεταφορά στο κέντρο της πόλης με ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και φαγητό. Εκ νέου αναχώρηση για την Ιερά Μονή Μαχαιρά. Πρόκειται για μια από τις τρεις Βασιλικές και Σταυροπηγιακές Μονές του νησιού και στεγάζει τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Μαχαιρά, που αποδίδεται στον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την παράδοση, ένας άγνωστος ερημίτης έφερε κρυφά στην Κύπρο την εικόνα κατά τα χρόνια της εικονομαχίας και τη φύλαξε στη σπηλιά του μέχρι το θάνατό του. Ευλογημένοι με τη θεία χάρη, οι ερημίτες Ιγνάτιος και Νεόφυτος γύρω στο 1145, ανακάλυψαν τη σπηλιά (που ήταν καλυμμένη από θάμνους) και μπόρεσαν να φθάσουν σε αυτή κόβοντας την άγρια βλάστηση με ένα μαχαίρι που τους είχε δοθεί από θεϊκό χέρι. Ως αποτέλεσμα, ανακάλυψαν την εικόνα στην οποία δόθηκε το όνομα «Μαχαιριώτισσα» από τη λέξη «μαχαίρι». Το Μοναστήρι χτίστηκε στο ίδιο σημείο, λαμβάνοντας επίσης το ίδιο όνομα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δευτέρα 28/10/19, Λεμεσός – Ι. Μ. Αγίας Νάπας – Λάρνακα – Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Αγία Νάπα. Θα επισκεφτούμε το πανέμορφο μεσαιωνικό Μοναστήρι της Αγίας Νάπας όπου βρίσκεται στη μέση του χωριού και χτίστηκε με τη μορφή μεσαιωνικού κάστρου γύρω στο 1500 μ.Χ.. Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην «Παναγία των Δασών», ονομασία που προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη για τη δασωμένη κοιλάδα (Νάπα), ως αποτέλεσμα της τοπογραφίας της περιοχής κατά το παρελθόν. Αφού προσκυνήσουμε και ξεκουραστούμε στην σκιά της συκομουριάς 600 ετών θα περπατήσουμε στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Νάπας με τις ψαρόβαρκες και τα καΐκια. Μετά τον καφέ μας επιστροφή στην Λάρνακα όπου μετά το φαγητό μας θα πάρουμε στις 19:05 την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Τιμές & Αναχωρήσεις


  Τιμές κατ' άτομο

Δωμάτιο Pefkos Hotel
Δίκλινο 515 €
3ο άτομο ενήλικας 515 €
3ο άτομο παιδί έως 12 425 €
Μονόκλινο 635 €

  
Σημεία και ώρες συγκέντρωσης:
1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης) 04:30
2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας) 05:00
3ο σημείο: Ελ. Βενιζέλος (μπροστά στον γκισέ της Olympic Air) 06:00

Πτήσεις με την Olympic Air: (Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης είναι τοπικές ώρες χωρών)
25/10 Αθήνα – Λάρνακα ΟΑ 902 08:10 – 09:50
28/10 Λάρνακα – Αθήνα ΟΑ 907 19:05 – 20:50

Περιλαμβάνονται


 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση της εταιρείας Olympic Air σε οικονομική θέση
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικό Pefkos Hotel 3* superior στη Λεμεσό με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Αρχηγός εκδρομής καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ενημερωτικός οδηγός – φυλλάδιο Κύπρου (των προορισμών που θα επισκεφτούμε)
 • Πάρκινγκ πόλεων
 • Φόρος διαμονής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται


 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημειώσεις


 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι, αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.
 • Η ώρα και το νόμισμα στην Κύπρο είναι ίδια με της Ελλάδας
 • Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8 kg χειραποσκευή και 23kg βαλίτσα

Περιγραφή


Η Αφροδίτη δεν διάλεξε στην τύχη –ανάμεσα στα τόσα νησιά της Μεσογείου– να μετοικήσει από τον Όλυμπο στην Κύπρο. Οι ατελείωτες αμμουδερές ακτές, οι κατάφυτες πλαγιές του όρους Τρόοδος, τα γραφικά χωριά στις επαρχίες της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Πάφου αλλά και η πλούσια Ιστορία της, η οποία αποτυπώνεται στους δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Χοιροκοιτία και το Θέατρο του Κουρίου, συνθέτουν ένα σπάνιας ομορφιάς γεωμορφολογικό παζλ. Παράλληλα οι άρτιες υποδομές σε επίπεδο ξενοδοχειακών μονάδων, πολυτελών spa, γηπέδων τένις και γκολφ, οδικού δικτύου, θαλάσσιων σπορ αλλά κι εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, ορειβασία, trekking, hiking, jeep safari), σε συνδυασμό και με τη συχνή του σύνδεση με την Ελλάδα, καθιστούν το νησί must επιλογή για διακοπές χαλάρωσης ή ηλιόλουστα city breaks. Από τη διχοτομημένη πρωτεύουσα Λευκωσία, η οποία συγκεντρώνει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια και κλαμπάκια, μέχρι την ανερχόμενη παραθαλάσσια ζώνη της Λεμεσού και από τα πολυτελή resorts και τις αρχαιολογικές ομορφιές της Πάφου μέχρι το jeeping στην παρθένα χερσόνησο Ακόμα, κάθε περιοχή μπορεί να αποτελέσει αφορμή για διαφορετικό ταξίδι.

Πηγή : Αthinorama

 

Χρήσιμες Πληροφορίες


ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτεύουσα: Λευκωσία
Νόμισμα:Ευρώ
Διεθνής κωδικός κλήσης: +357
Ταξιδιωτικά έγγραφα: Μπορείτε να ταξιδεύσετε με νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες), ή με νέου τύπου διαβατήριο. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα πρέπει να ενημερωθούν από το προξενείο τους (πιθανή ανάγκη βίζας).Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Όνομα
Τηλέφωνο επικοινωνίας :*
E-mail*
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας :

vlassopoulos travel logo bw
(+30) 210-3232200
(+30) 210-9579310
Σταδίου 3 (3ος Όροφος), Αθήνα 105 62
Μαντζαγριωτάκη 82, Καλλιθέα, 176 76
οδηγίες πρόσβασης & χάρτης